Recente berichten

Puzzelen met de aow

Havenwerkers in actie voor pensioengeld

Havenwerkers waken bij hoofdkantoor aegon

Pensioen komt bij 75 procent scheidingen niet ter sprake

Solidariteit van pensioenen staat onder druk

Vroeg eruit zaak van lange adem

Waarom wil verzekeraar mijn lijfrentepolis niet uitkeren

Wat is het verschil tussen pensioen en lijfrente

Afm tikt financiele dienstverleners op vingers

Geen extra maatregelen voor beter pensioen zelfstandige

Pensioenstelsel in gevaar door aftopping premieaftrek

Senioren maken hun erfenis steeds vaker zelf op

Is fietspriveplan van invloed op aow toeslag van partner

Sparen via de bank voor je pensioen

Bosbelasting mogelijk eerder ingevoerd

Jongeren de dupe van leeftijdssolidariteit bij pensioen

Nieuwe financieel directeur bij pensioenreus abp

Pensioenfonds abp benoemt twee nieuwe directieleden

Gedwongen met pensioen

Koningin beatrix als grote inspiratiebron

'Money' in het nieuws

Bos pleit voor beter toezicht op banken

Is bijbaan naast fulltime baan fiscaal voordelig

Lenen te duur door vage reclames

Nederlander weet niet wat rood staan kost

Schuldhulp malafide

Bos bekijkt ontwikkeling islamitisch bankieren

Meer schulden voor nederlandse huishoudens

Snelle aanpak schulden noodzakelijk

Kredietbank gaat schulden studenten saneren

Meer 'money' nieuws


Interessante artikelen

Dit-marktorden-konden-de-uitvoeringsprijs-van-uw-orde-radicaal-veranderen

Een-hoofdredacteur-noemde-ze-uiteindelijk-'de-snelle-sportjongens'

Dan-wordt-het-nuttige-met-het-zoet-gecombineerd-vakantie-plus-investeren

Bankbiljet-op-reis-hoe-moeten-jij-afdragen-plus-wisselen

Dat-is-met-allemaal-dat-u-koopt-en-dat-gelden-zowel-voor-een-hypotheek

Nazaten van spaar select sneuvelensneuvelen Tilburg - Met het aanstaande faillissement van twee bedrijven komt er waarschijnlijk een einde aan de laatste overblijfselen van het Bredase bedrijf Spaar Select dat ten onder is gegaan. Opnieuw staan de banen van tientallen mensen op de tocht.


De rechtbank in Breda velt zeer waarschijnlijk vandaag vonnis over de banen van tientallen medewerkers van Marq Zuidwestnederland BV en van ATP&M Services BV. Beide bemiddelaars in financiŽle producten vormen enkele van de laatste overblijfselen van de teloor gegane Bredase bemiddelaar in financiŽle producten Spaar Select.


Directeur Ronald Smulders van beide bedrijven en van hun moederbedrijf Jonkheer Holding in Tilburg heeft tussen kerst en nieuwjaar zelf het faillissement aangevraagd. Daarmee kent Marq na afgelopen zomer, toen ook al vier BVs uit de Marq-serie kopje onder gingen, een nieuwe saneringsgolf.


Imago

Volgens curator in de faillissementen, mr. J. van Gool uit Oisterwijk, gaat het nu om enkele tientallen banen van vooral adviseurs die nog in loondienst zijn. De directeur is bij me gekomen met de mededeling dat het slecht ging en dat maatregelen noodzakelijk waren. Volgens Van Gool is het niet alleen het moeizame imago dat de nazaten van Spaar Select meetorsten. Ook de markt is enorm veranderd, er zijn veel meer internetproducten gekomen. Men heeft zich ook vertild aan het Spaar Select-verleden. Daar kwam de afgelopen maanden de discussie over beleggingsverzekeringen bij. Dat heeft ook niet geholpen. In die discussie bleek onder meer dat verzekeraars bij beleggingshypotheken veertig procent van de inleg van de klant als kosten en provisie in eigen zak steken.


Smulders zelf hield zich gisteren op de achtergrond. Volgens zijn medewerkers was hij in huis in het bedrijf in Tilburg, maar verschillende verzoeken om terug te bellen honoreerde hij niet.


Groot-aandeelhouder Harry Sistermans van houdstermaatschappij Jonkheer Holding BV heeft nog meer mensen terug te bellen. Een stem van KPN meldt, als we zijn mobiele nummer bellen: Er is geen ruimte meer om berichten op te nemen.


Marq zou, mogelijk onder een andere naam, in Breda als franchise-onderneming willen doorgaan. Eigen adviseurs heeft het bedrijf dan niet meer, die tientallen huidige medewerkers komen dus op straat te staan.


Ondertussen wacht het personeel nog op zijn salaris over december. Echt een maand om geen geld te krijgen, zegt Van Gool. Als de rechtbank het faillissement uitspreekt, neemt het UWV die kosten voor haar rekening. Ze worden vervolgens weer verhaald bij Marq en opgeteld bij de zogeheten boedelschuld.


Zodoende is het UWV een van de schuldeisers die helemaal vooraan staan, als er nog geld uit de ondernemingen valt te halen.

Bron: Brabants Dagblad 9 januari 2007