Recente berichten

Puzzelen met de aow

Havenwerkers in actie voor pensioengeld

Havenwerkers waken bij hoofdkantoor aegon

Pensioen komt bij 75 procent scheidingen niet ter sprake

Solidariteit van pensioenen staat onder druk

Vroeg eruit zaak van lange adem

Waarom wil verzekeraar mijn lijfrentepolis niet uitkeren

Wat is het verschil tussen pensioen en lijfrente

Afm tikt financiele dienstverleners op vingers

Geen extra maatregelen voor beter pensioen zelfstandige

Pensioenstelsel in gevaar door aftopping premieaftrek

Senioren maken hun erfenis steeds vaker zelf op

Is fietspriveplan van invloed op aow toeslag van partner

Sparen via de bank voor je pensioen

Bosbelasting mogelijk eerder ingevoerd

Jongeren de dupe van leeftijdssolidariteit bij pensioen

Nieuwe financieel directeur bij pensioenreus abp

Pensioenfonds abp benoemt twee nieuwe directieleden

Gedwongen met pensioen

Koningin beatrix als grote inspiratiebron

'Money' in het nieuws

Bos pleit voor beter toezicht op banken

Is bijbaan naast fulltime baan fiscaal voordelig

Lenen te duur door vage reclames

Nederlander weet niet wat rood staan kost

Schuldhulp malafide

Bos bekijkt ontwikkeling islamitisch bankieren

Meer schulden voor nederlandse huishoudens

Snelle aanpak schulden noodzakelijk

Kredietbank gaat schulden studenten saneren

Meer 'money' nieuws


Interessante artikelen

Bestaat-er-toevalligheid-voor-de-weeskinderen-in-Belarus

Een-hoeveelheid-zandplaten-willen-dit-zien-voordat-ze-cash-omwisselen

Establishment-voor-flats-het-nog-grotere-XL-bord!

De-omzet-groeide-voor-het-aanvankelijk-totdat-bovenin-1-miljard-euro

Bankbiljet-speelt-een-figuurlijk-rol-te-onzerzijds-leven

Het bedrag van de lening kan namelijk uw vermogen in Box 3 verlagen.Heffingvrije Vermogen Het bedrag van de lening kan namelijk uw vermogen in Box 3 verlagen. Hogere kortingen zijn natuurlijk mogelijk, maar die zijn dan wel belast. Ook het vermogen van uw partner is van belang, en soms dat van uw medebewoners. De Belastingdienst beschouwt een eigen woning als een vorm van inkomen. Laat dus tijdig een proefberekening door ons maken, om te kijken of het zinvol is een T-biljet in te dienen. Het kan zinvol zijn om dit jaar nog een aantal giften te doen. Let overigens wel op de aanvullende eisen die de wet hierbij stelt. Het kan zinvol zijn om dit jaar nog een aantal giften te betalen. De WOZ-waarde is de waarde van uw woning zoals die door de Gemeente is vastgesteld.

Er is dan sprake van volledig aftrekbare lijfrente-premies. Zoals u weet bestaat er voor IB-ondernemers de zogenaamde oudedagsreserve voorheen de FOR. Voor uw eigen woning moet u daarom een bedrag bij uw inkomen in Box 1 optellen. Denk daarbij aan vervroegde betaling of het vervroegd uitvoeren van een geneeskundige behandeling. Dat betekent natuurlijk niet dat u niets meer kunt schenken. Deze bedragen zullen de komende jaren gelijk blijven. Drijft u samen met anderen een IB-onderneming firma, maatschap, etc. Dit geldt alleen als u het hele berekeningsjaar een partner of medebewoner heeft.

De rente die u jaarlijks betaalt kunt u maximaal 30 jaar aftrekken. De WAZ-premie is aftrekbaar in het jaar van betaling. Als u de erfpacht afkoopt, is de afkoopsom niet aftrekbaar.

Meer hierover leest u bij de tips voor ondernemers. Wanneer u een partner heeft, gelden een aantal aanvullende regels. Ook DGA's kunnen van deze faciliteit gebruik maken. Onafhankelijk van het gebruikte vervoermiddel geldt er een belastingvrije vergoeding van 18 cent per kilometer. In essentie is dat het uitstellen van inkomstenbelasting naar een later tijdstip, wanneer u waarschijnlijk in een lager tarief valt.

Is uw inkomen lager dan de bedragen hierboven dan neemt de overheid een deel van de kosten van rechtsbijstand of de mediator voor haar rekening. Het nieuwe belastingstelsel is zijn tweede jaar ingegaan. Deze periodieke betalingen voor erfpacht of opstal zijn aftrekbaar.

Het bestand dat u probeerde te downloaden kon niet gevonden worden. Heeft u een testament, controleer dan of dat nog aansluit op uw huidige situatie. Box 3, waardoor u in die box mogelijk minder belasting hoeft te betalen. De meeste ondernemers investeren de oudedagsreserve gewoon weer in hun zaak, maar te overwegen valt om die reserve jaarlijks af te storten bij een verzekeraar. Wanneer u een lening afsluit, kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. Daarnaast moet u ieder uw eigen aftrekposten aangeven. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Bent u IB-ondernemer, zoals iemand met een eenmanszaak, een vennoot in een VOF, of een maat in een maatschap, dan is er voor u een speciale mogelijkheid voor lijfrente-aftrek. OuderenbijtellingBent u 65 jaar of ouder dan geldt onder voorwaarden een ouderenbijtelling.